Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosia myynnissä!

Esittely

Surfire Warmbloodsista, eli Surfiresta puhuttaessa tarkoitetaan suurta tallialuetta, jonka alueelta löytyy kaksi tallirakennusta. Tammatalli (=iso talli) tarjoaa majoituspaikkoja 30:lle hevoselle ja oritalli puolestaan 24:lle. Yhteensä karsinapaikkoja löytyy siis 54:lle hevoselle.

      
Oritalli sisältä, edestä, ''sisäpihalta'' sekä takaa
 © Hengsten van Dijck (permission), Five Furlongs (CC BY-ND 2.0)

Uudet tilat tarjoavat asianmukaiset olosuhteet sekä hevosille, että ratsastajille, unohtamatta moderneja mukavuuksia. Kummatkin rakennukset ovat nykyaikaisuudessaan käytännöllisiä ja toimivia. Hevosten hoito onnistuu leveillä käytävillä, pesupaikoilla saat hevosesi hetkessä kiiltävän puhtaaksi ja solarium hoitaa kilpahevostemme lihakset työnteon jälkeen tehokkaasti. Kuivaushuone pitää tarvikkeet kuivina sateisinakin päivinä ja tammatallin tehokkaat teollisuuspesukoneet puhdistavat pinttyneetkin liat varusteista helposti. Kummastakin tallista löytyy lisäksi varustehuoneet, joissa säilytetään hevoskohtaisia varusteita. Varustehuoneiden perältä löytyvät myös varustekomerot, joista löytyy vaihtohuopia, -loimia, -suojia, -pinteleitä ym. mahdollisia, joita voi vaihtaa rikkoutuneiden ja likaantuneiden varusteiden tilalle.

Tammatallissa ratsastajilla ja työntekijöillä on käytössään sosiaalitilat, suihkut ja pukuhuoneet, sekä omat kaapit henkilökohtaisia tavaroitaan varten. Lisäksi ison tallin yläkerrasta löytyy kerhohuone, jossa ruoanlaitto ja jopa yöpyminen on mahdollista.

Tottakai myös Surfiren talliympäristöön kuuluu ulkokenttä sekä tilava, lämpöeristetty maneesi. Ratsastusalueiden pohjat ovat erittäin hevosystävälliset ja huolellisella hoidolla pysyvät käyttökunnossa lähes koko vuoden ympäri, täällä Saksassa kun sääolosuhteet ovat suotuisat ympärivuotisesti. Lisäksi meiltä löytyy kouluradan kirjaimet sekä uusi, kattava estekalusto tavoitteellisen treenin maximoimiseksi. Työntekijöiden taakkaa helpottaaksemme, tallilta löytyy lisäksi kävelytyskone, joka hoitaa kilpureiden palautuspäivät kätevästi.
Maastoilemisesta nauttiville Göttingen kaupungin laitamat tarjoavat mahtavaa, rentouttavaa vaihtelua, ja myös hevoset nauttivat päästessään vaihtamaan maisemaa.

Surfiressa hevoset tarhataan yksitellen joko koko -tai puolipäiväisesti tilavissa ja turvallisissa hiekkatarhoissa. Kesäisin niiden on mahdollista päästä laitumelle, mutta koska Surfiren laiduntilat ovat hevosmäärään nähden pienet, laitumista on tehty vuorot ja näinollen jokainen hevonen voi laiduntaa puolipäiväisesti.

 
Maneesi ja ulkokenttä
© Hengsten van Dijck (permission), Van Uytert (permission)
 

Rutiinit

Kummankin tallin päivärutiinit on koostettu samanlaisiksi. Molemmissa talleissa häärää päivän myötä neljä työntekijää.

06.30  Tallin ovet auki, hevosille aamuheinät
06.45  Väkirehujen jako
07.00  Hevosten loimitus ja tarhaus
08.00  Karsinoiden puhdistus + puruttaminen (Namunen talliin ~8.00, alkaa liikuttaa ensimmäisiä hevosia)
10.00  Muut päivittäiset askareet
12.00  Hevosten liikutusta
14.00  Puolipäivätarhaajat sisään ja päiväväkirehut, muille päiväheinät ulos, + ulkovesien vaihto
18.00  Iltatallintekijät talleihin, hakevat hevoset sisään
19.00  Heinät karsinoihin
19.15  Väkirehut
Viimeinen tallista lähtevä sulkee valot ja ovet.

 

Henkilökunta

Hevosistamme huolehtii kahdeksan vakituista työntekijää, jotka tuntevat jokaisen hevosen kuin omat taskunsa. Nämä hevosalan rautaiset ammattilaiset pitävät järjestyksen yllä tallissa yhdessä Namusen kanssa, ja panostavat huolellisesti hevosten hyvinvointiin. Jokaisen työntekijän toimenkuvaan kuuluvat tallityöt, sekä koulutuksen riittäessä myös ratsastus ja nuorten hevosten koulutus. Jokaiselle ratsuttajan koulutuksen saaneelle työntekijälle on nimetty 2-3 vakiohevosta, joiden liikutuksesta he vastaavat päivittäin. Tallin ympäristön pitävät siistinä puutarhanhoitajamme.

 > Namunen (VRL-12910), 34
 
talliyrittäjä, ratsuttaja, kilparatsastaja
Olen Namunen, toinen Surfire Warmbloodsin perustajista. Olen toiminut hevosten parisssa koko ikäni ja vuonna 2014 päätin toteuttaa unelmani ja perustaa oman puoliverisiittolan. Saksasta löytyikin toimintaamme vastaavat sopivat tilat, joten ostimme tallin yhdessä aviomieheni kanssa.
Vastaan tallin toiminnasta, jonka lisäksi pyrin säännöllisesti ratsastamaan vakiohevosteni lisäksi myös työntekijöideni ratsuttamat nuoret hevoset. En voi sietää epäjärjestystä ja haluankin tallini olevan aina siisti, ja asioiden just eikä melkein.
Saatan joskus olla hyvinkin suorasanainen ja napakka, mutta arvostan kuitenkin yli kaiken työntekijöideni panosta hevosiin.
Vakiohevoset: Nick, Lionel, Nita, Lucky

 

 

© BK-Horses (permission)

 > Nancy Warren, 23
 hevosenhoitaja, ratsuttaja
Olen Nancy, ammatiltani hevosenhoitaja ja ratsuttaja. Olen harrastanut hevosia koko ikäni ja jo nuorena lähdin opiskelemaan hevosalaa. Ennen tätä työpaikkaa ehdin työskennellä vain hetken eräällä tamma-asemalla. Olen orien kanssa vielä hieman kokematon, joten keskityn suurimmaksi osaksi nuorten tammojen ratsuttamiseen ja tammatallissa työskentelyyn. Olen kuitenkin innokas oppimaan uutta ja aina mahdollisuuksien mukaan seuraan sivummasta oriprojekteja! Päälajinani on kouluratsastus.
Vakiohevoset: B, Sadie© Thomas (CC BY-ND 2.0)

 > Ruth Jakson, 41
 hevosenhoitaja
Nimeni on Ruth ja olen yksi Surfire Warmbloodsin työntekijöistä. Olen valmistunut hevosenhoitajaksi ja taustallani on erittäin vankka vuosikymmenten työkokemus monenlaisten hevosten parissa. On ilo saada työskennellä Surfiren kaltaisella tallilla tällaisessa työporukassa!
Ykkösprioriteettini on jokaisen hevosen hyvinvointi ja pyrin aina tekemään työni tarkasti ja puuttumaan havaitsemiini epäkohtiin. Annan mielelläni rakentavaa palautetta, ja otan sitä myös hyvillä mielin vastaan, jotta pystyn viemään työskentelyäni vielä parempaan suuntaan!

 

 


© BK-Horses (permission)

 > Jessica Morgan, 26
 hevosenhoitaja
Hei, minä olen Jessica Morgan, työkavereiden ja tuttujen kesken vain Jess. Olen pirteä 26-vuotias nuori nainen ja ammatiltani hevosenhoitaja. Työskentelen Surfire Warmbloodsissa toista vuotta, ja mielestäni on hienoa löytää tältä alalta työpaikka, jossa nauttii olostaan! Jokainen päivä Surfiressa on erilainen, eikä koskaan voi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan.
En itse ratsuta hevosia Surfiressa, mutta tykkään tallitöiden lisäksi olla apukätenä kilpailupaikoilla ja arvostelutilaisuuksissa. Autan myös ratsastajia projektihevosten kanssa ja työskentelen nuorten kanssa paljon maastakäsin.


© Julianna Damer (CC BY-NC-ND 2.0)

 > Tessy Sparks, 20
 kilparatsastaja, ratsuttaja
Olen Tessy, hevosiin hurahtanut naisenalku. Sukujuuriltani olen brittiläinen, mutta syntynyt ja elänyt koko ikäni Saksassa. Perheelläni on ollut hevosia niin kauan kuin muistan, ja minulla on aina ollut oma hevonen. Olen saanut valmentautua huippuvalmentajien opissa ja aloittaa kilpaurani jo nuorena. Olenkin erittäin kilpailuhenkinen ja kilpailen kummassakin lajissa.
Tällä hetkellä ratsuttajan opintoni ovat loppusuoralla ja suoritankin viimeisimpiä näyttöjä täältä Surfiresta käsin. Rakastan haasteita ja ainoana naisratsuttajana täällä Surfiressa, tietenkin Namunen mukaan lukien, työskentelen paljon myös orien kanssa. Nuoresta iästäni huolimatta pärjään monenlaisten hevosten kanssa ja saan hankalemmankin hurjapään hallintaani.
Vakiohevoset: Wolf, BellaStan

 

 

 

 

 
© BK-Horses (permission)

 > Dion Lemming, 37
 ratsuttaja
Olen Dion, yksi Surfiren vakioratsuttajista. Urani aikana hevosten parisssa olen törmännyt monenlaisiin tapauksiin. Kokemukseni puolesta kykenen työskentelemään myös haastavempien hevosten kanssa. Päälajini on aina ollut ja tulee olemaan esteratsastus. Olen lyhytsanainen ja työskentelen mieluiten yksin.
Vakiohevoset: LuxeCassuRina

 

© BK-Horses (permission)

 > Darrel Winston, 25
 kilparatsastaja, ratsuttaja
Hevoset veivät minut mukanaan teini-iässä, kun aloitin ratsastusharrastuksen. Pääsin lähes heti hyvään oppiin ja valmentauduin alkuvuosinani ahkerasti. Motivaatio uuden oppimiseen oli valtava, lähes yhtä suuri kuin nykyään. Surfire Warmbloodsiin päädyin suhteiden kautta, kun etsin uutta työpaikkaa. Valmentajani vinkkasi minut Namuselle ja tämä otti minut vastaan ilahtuneena! Olen ollut mukana tallin toiminnassa vasta hetken, mutta toivon pääseväni vaikuttamaan ja tuomaan positiivista energiaani tiimiin tulevaisuudessa.
Tallitöiden lisäksi ratsastan ja ratsutan paljon. Surfiren hevoset ovat niin viisaita, hienoja ja kauniita, että jo niiden katseleminen työntouhussa saa hymyn huulille! Vakiohevoseni pelastavat synkimmänkin päivän helposti!
Olen usein se, joka esittää hevosia arvostelutilaisuuksissa ja myyntivideoilla, sillä olen kovakuntoinen ja voimakas, joten saan hevosen hyvin hallintaani juoksuttaessa.
Vakiohevoset: Sparta, SelyseDes
© Sangudo (CC BY-NC-ND 2.0)

 

> Brandon Rover, 21
hevosenhoitaja, ratsuttaja
Vakiohevoset: dino charm

 

> Erik Gibson, 29
hevosenhoitaja, ratsuttaja
Vakiohevoset: venla, daley, sparta

 

 

 

Kaikki tekstit © Namunen, VRL-12910, ellei toisin mainita
Kuvien © merkitty kuvan yhteydessä erikseen

Virtuaalitalli  sim-game stable

©2019 Surfire Warmbloods - suntuubi.com